top of page

Polarbiten tarina

Polarbite Jontte ja Lassi

Tietoa meistä

 

Olemme vuonna 2020 kesällä perustettu yritys, joka valmistaa pehmovieheitä 100% kotimaisena käsityönä. Polarbite tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan suurella intohimolla ja rakkaudella kalastusta ja vieheenvalmistusta kohtaan.

Meille on tärkeää ensiluokkainen ja nopea asiakaspalvelu, sekä tarjota asiakkaille uniikit, pyytävät ja laadukkaat pehmovieheet kotimaisena käsityönä. Luonto on meille myös erityisen tärkeä, valmistammekin tuotteita myös vanhoista/kierrätetyistä kumikaloista ja jigeistä, jolloin ne saavat uuden elämän, ja ovat täten poissa roskaamasta vesistöjä ja luontoa.

 

Inspiraatiota vieheidemme laajaan värimaailmaan saamme kaikesta värikirjosta/yhdistelmistä ja kuvioinneista, joita ympärillämme näemme. Päässä pyöriikin jatkuvasti eräänlainen "väriruletti".

 

Tuotteemme valmistuvat pajallamme Keravan Saviolla legendaarisessa Klondyke-talossa Kumitehtaankatu 5:ssä.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

Syntytarinamme pähkinänkuoressa

 

Raitistuttuani keväällä 2018, nuoruuden intohimo harrastukseni, eli kalastus, palasi elämääni täysillä kuin itsestään. Vesillä olo päiviä alkoi kertyä, kun tunsi olevansa jälleen täynnä energiaa!

 

Ollessani puolisoni Claudian kanssa 2019 venemessuilla, löysin itseni ostamasta Captain Ollien Ipana Shadeja Kalastajankanavan kojulta. Automatkalla kotiin googletin ipana shadin, ja huomasin että ne valmistetaan syntymäkaupungissani, eli Keravalla.

Captain Ollien sivuilla surffaillessani, päädyin tilaamaan valutarvikepaketin kumikalojen tekemistä varten. Laitoin Captain Ollien Olli-Petteri Kariselle viestiä, että voinko noutaa paketin hänen pajaltaan Keravan Saviolta. Tämä oli OK

 

Noutaessani pakettia, jäimme Kapun kanssa suustamme kiinni, ja noin viikkoa myöhemmin löysin itseni jo töistä Kapun pajalta.

Kun pääsi oppimaan niin sanotusti Suomen käsityö shadien pioneerilta, oli omienkin vieheiden teon aloitus vähemmän hankalaa, toki ensimmäiset omat vedokset olivat nykysilmällä katsottuna aikamoisia räpellyksiä.

 

Captain Olliella työnkuvani muuttui silmien liimaajasta suhteellisen nopeasti valumieheksi, ja tästä hetken päästä maalasinkin jo Kapun kumeja. Ja homma jatkuu nykypäivänäkin aliurakoinnin muodossa!

Työskennellessäni Kapulla, hänelle oli Ok että puuhailen pajalla myös omia vieheprojekteja vapaa-ajallani. Muutaman niin sanotun ohiveto masterin jälkeen, syntyi oma ensimmäinen viehemalli eli Sensei Shad.

 

Vuonna 2019 aloimme vanhan ja nykyisen tutkaparini Lassi Määttäsen kanssa käymään taas kunnolla kalassa, Lassillakin harrastus oli ollut epäaktiivisempaa hänen työskennellessään puolustusvoimilla.

Aloimme jossain kohtaa Lassin kanssa puoliksi vitsillä heittämään ajatusta firman perustamisesta, kun käytiin vesillä.

 

Koekalastimme Sensei Shadia ja totesimme että tämähän toimii, Lassikin innostui kumikalojen tekemisestä ja suunnittelusta.

Vitsi alkoi muuttua pikkuhiljaa vakavammaksi ja pistettiin ns pyörä pyörimään, saimme kaverini Jarno Pyyhtiän mukaan, joka löi Polarbitelle alkutahdit eurojen muodossa.

2020 heinäkuussa Polarbite Fishing oli tosi asia!

 

Tänä päivänä meillä on useampi viehemalli, oma verkkokauppa (www.polarbite.fi), jälleenmyyjinä toimivat tällä hetkellä Ruoto, Jokierä sekä Vk Store.

 

Katsotaan mitä tulevaisuus meille tuo tullessaan!

 

- Jontte Hakala

Team Polarbite

bottom of page